Barion Pixel

Terméktisztítás, karbantartás

A megfelelő higiénia elengedhetetlen a modern kor társadalmában, és ez nem csak a testedre érvényes! Az alábbi termékek hozzásegítenek, hogy szexjátékaidat mindig biztonságosan, higiénikusan használhasd, valamint ahhoz is, hogy minél hosszabb élettartamot biztosíts nekik.

 •  
 • Rendezés:

%
You2Toys

Diszkrét tároló táska szexjátékokhoz (fekete)

Értékelés: 4 (22)

 • Raktáron

2.990 Ft-33% 1.994 Ft
Fleshlight

Fleshlight regeneráló púder (113,4g)

Értékelés: 5 (6)

 • Raktáron

  4.190 Ft
Dream Toys

Dream Toys Cheeky Love - análmosó (fekete)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  3.990 Ft
HOT

HOT BIO - fertőtlenítő spray (50ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  3.790 Ft
Just Play

Just Play - 2in1 intim- és termék fertőtlenítő spray (100ml)

Légy az első, értékeld!

 • Utolsó 1 db raktáron

  4.390 Ft
BOO

BOO Toy Cleaner - fertőtlenítő hab - citrom (160ml)

Légy az első, értékeld!

 • Utolsó 1 db raktáron

  4.490 Ft
HOT

HOT BIO - fertőtlenítő spray (150ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  6.590 Ft
Pjur

Pjur - lakk és latex síkosító (100 ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  7.590 Ft
Pjur

Pjur We-vibe - fertőtlenítő spray (100ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  5.690 Ft
Lockerroom

Rush Lockerroom HighRise - Hexil (30ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  5.390 Ft
Satisfyer

Satisfyer men - fertőtlenítő spray (300ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  4.990 Ft
System JO

JO - fertőtlenítő spray (50ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  3.490 Ft
Nexus

Nexus Pro - intimmosó (fekete)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  11.990 Ft
Late X

Latex fényspray (100ml)

Értékelés: 4 (1)

 • Raktáron

  3.190 Ft
Late X

Latex fényspray (400ml)

Légy az első, értékeld!

 • Raktáron

  5.890 Ft
Swiss Navy

Swiss Navy Toy & Body Cleaner - pumpás tisztító spray (177ml)

Légy az első, értékeld!

 • Utolsó 1 db raktáron

  6.790 Ft
 • A felnőtt létnek van néhány bosszantó velejárója, olyan például, mint a rendrakás és takarítás is. Ráadásul ez nem csupán a háztartás területén igaz, hanem az amúgy csakis örömteli tevékenységként számon tartott szexualitás terén is, főként, ha azok közé tartozol, akik rendelkeznek néhány szexjátékszerrel is. 

   

  Szerencsére azonban, ha tudod, mire kell odafigyelni, a szexkellékek karbantartás nem is olyan nehéz feladat! Bár a szex és a szexjátékok használata kifejezetten a mindennapos stressz elengedéséről szól, ha azt szeretnéd, hogy a kedvenc játékaid minél hosszabban teljesíthessék küldetésüket, oda kell rájuk figyelned, és gondoskodnod kell róla, hogy megfelelő módon tisztítsd és tárold őket. 

   

   

  A megfelelő karbantartás nem csupán az eszközök maximális élettartamának eléréséért fontos dolog, hanem azért is, hogy elkerüld az esetleges higiéniai baleseteket. Fertőzést ugyanis akkor is okozhatnak, ha egyébként nem került rájuk semmi baktérium vagy speciális szennyeződés. Azonban az alapos tisztítás elhanyagolása idővel okozhat kellemetlen meglepetéseket. 

   

  Azt hihetnénk, hogy a langyos, szappanos vízzel való tisztítással elérhetjük célunkat, és ez sok esetben akár igaz is lehet, ám egy szexjáték esetében érdemes a speciálisan erre a célra kifejlesztett tisztítószereket is elővenni, főként akkor, ha nem napi szinten használjuk az eszközt. 

   

  Először is azonban meg kell néznünk, milyen anyagból készült az adott szexjáték, ez alapján pedig két nagy csoportra bonthatjuk őket: a porózus és a nem porózus anyagú eszközökre. Előbbieken apró, szemmel nem is látható lyukak vannak rajtuk, melyekben könnyen megülnek a baktériumok és gombák, ez pedig remek táptalajt biztosít a szaporodásuknak. Ilyen, porózus anyag például a hőre lágyuló gumi (TPR), a hőre lágyuló elasztomer (TRE), a zselés gumi, a PVC vagy a latex.

   

  Ezzel a szemben a nem porózus anyagú szexkjátékokon az apró lukak hiányának köszönhetően kevésbé telepednek meg a nem kívánatos anyagok, így a fertőzésveszély is kevésbé áll fenn. Ettől függetlenül az ilyen, például szilikon, ABS, üveg vagy fém anyagú játékok tisztítására is fontos odafigyelni! 

   

  Azt, hogy miből készült egy-egy eszköz, a termék csomagolásán minden gyártó köteles feltüntetni, de a Vágyaim.hu szexshop oldalán, a termék leírásában is megtalálod!

   

  Függetlenül a szexjátékszer anyagától egy dolgot mindenképp tegyél meg minden használat után, lehetőleg minél hamarabb: langyos vízzel és PH-semleges, illatmentes, folyékony szappannal alaposan öblítsd el, alkalmazz a felületén egy szexjátékszer-tisztítót, és hagyd megszáradni! Sőt, ha tudod, hogy használni fogod, és teheted, használat előtt is ismételd meg ezt a folyamatot a biztonság kedvéért. 

   

  Ha porózus anyagú játékról van szó, figyelj oda rá, hogy ne tedd ki nagy hőmérséklet-változásnak, és a roncsolódás érdekében csak egy megnedvesített ronggyal töröld át! Figyelj arra is, hogy motoros készülékről van-e szó, és amennyiben igen, nézd meg, hogy az eszköz milyen mértékben vízálló. Ma már egyre több vízálló vibrátor kapható, melyeknek a tisztítása is sokkal egyszerűbb feladat. 

   

   

  A szexjátékszerekhez kifejlesztett fertőtlenítők nem helyettesítik a tisztítást, viszont lehetővé teszik, hogy teljes mértékben megszabadulj a felületükön ragadt baktériumoktól, gombáktól, és egyéb fertőző szennyeződésektől, azoktól is, amik szemmel nem láthatók.

   

  Egyes anyagok, amiket gyakran használnak a szexjátékok gyártásánál, speciális ápolást igényelnek. Ilyen például a latex, melyet ahhoz, hogy hosszan megőrizze eredeti állapotát, különleges púderrel és spray-vel kell kezelni.

   

  De a termékek tárolása is fontos! Egyes anyagok ugyanis képesek reakcióba lépni egymással, főként, ha magasabb hőmérsékleten pihennek egy darabig. Ezt elkerülendő érdemes tárolótasakot vagy erre kialakított dobozt használni. 

Vár a Vágyaim Klub!

Exkluzív akciók, hírek, újdonságok első kézből! Lépj be ingyenes VIP klubunkba, és mi 1 500 forintos kuponnal ajándékozunk meg!

Lépj be a Vágyaim Klubba!

Keresés