Fontos tudnivalók termékeinkről

Mire kell figyelned, mik a fontos, betartandó szabályok, ha erotikus eszközt használsz?

 • Termék anyagára való érzékenység, allergia

Ma már a termékek 100%-ban az Európai Unió előírásainak megfelelően, maximálisan phthalát-mentes és egyéb más káros összetevőktől mentes anyagokból készülnek. A fém részeknél, alacsony nikkeltartalmú, vagy teljesen nikkelmentes fémeket használnak a megbízható gyártók.

FONTOS: A fémet, illetve Latexet (natúr gumit) tartalmazó, vagy teljes mértékig latexből, fémből készülő termékek, ezen anyagokra érzékenyeknél allergiát, túlérzékenységet válthatnak ki, ezért használat előtt minden esetben érdemes alaposan utánajárni a termék/termékek pontos anyagösszetételének, így elkerülhetőek, megelőzhetőek az esetleges kényelmetlenségek, kellemetlenségek. Ha bármilyen allergiás tünet jelentkezne a szex-játék használata során, azonnal fel kell függeszteni az eszköz használatát. Ajánlott felkeresni egy allergológust.    

TIPP: Érzékenyeknek hypoallergén, orvosi minőségű szilikon, vagy üveg termékek közül érdemes választani, melyek bőrbarát anyagúak, időtállóak, nem porózusodnak, egyszerűen tisztíthatóak.

 • Termékkarbantartás, intim higiénia

A szexjátékok első, valamint minden további használata előtt és után is alapos tisztítást, fertőtlenítést igényelnek. Elemes termékek esetén tisztítás előtt az elemeket el kell távolítani és meggyőződni arról, hogy az elemtartó fedél alaposan le van zárva. Nem vízálló termékeknél arra is ügyelni kell, hogy az elektromos részeket ne érje víz.

Terméktisztítás

Minden használat előtt és után kézmeleg (nem túl hideg, nem túl meleg, semmiképp sem forró), kímélő (pH-semleges, lehetőleg illatmentes) szappanos vízzel el kell mosni a készüléket, majd alaposan leöblíteni.

Az öblítést követően szerelmi játékokhoz kifejlesztett, speciális tisztítószerrel ajánlott kezelni. Néhány fújásnyi spray-t a termék felületén egyenletesen el kell oszlatni, hagyni kell hatni néhány másodpercig, majd alaposan leöblíteni.

Ezt követően hagyni kell megszáradni, vagy puha, szöszmentes, száraz kendővel eltörölni.

TIPP: élethű anyagú pl. műpuncik, műpopsik, péniszköpenyek, stb. esetén száradást követően natúr hintőporral, vagy speciális púderrel is érdemes lekezelni a termék felszínét kívül és belül is, hogy megtartsa bársonyosságát, időtállóságát, ne váljon később ragacsossá, ne tapadjon össze az anyag.

Terméktárolás

Használat után, ha megtisztítottuk a terméket, akkor a tárolásra is figyelni kell. Tiszta, száraz, szobahőmérsékletű helyen, egymástól elkülönítve, higiénikus tasakban, vagy dobozban kell tárolni a termékeket, ugyanis más termékekkel összeérve oldhatják, károsíthatják egymás anyagát. A nedves környezet kárt tehet az elemekben, roncsolhatja a motort.

FONTOS: Kerülni kell a durva anyagok használatát, soha ne használjunk vegyszereket, oldószereket, olajokat és egyéb más ipari szappanokat, melyek sérüléseket, mikro-repedéseket okozhatnak a termék felszínén, amiben később megtapadhatnak a szennyeződések, esetleges fertőzéseket okozhatnak.

Intim higiénia betartása

Szex-eszközöket TILOS használni irritált, sérült, kipirosodott bőrfelületen, nyálkahártyán!

A termékeket mindig alapos kézmosást és tisztálkodást követően használjuk. Amennyiben a termék anális használatban volt, ne használjuk közvetlenül utána hüvelyi vagy orális kényeztetésre, csak alapos tisztítást követően. Ne játsszunk egyik lyukból ki, másik lyukba be játékot, vagy használjuk két külön játékszert. ☺

 • Motoros termék üzembe helyezése

Elemmel működő, motoros termékek esetén soha ne használj tölthető elemet, akkumulátort! A tölthető elem mérete, vastagsága néhány milliméterrel általában nagyobb a normál elem méreténél, így beszorulhat a termékbe. Ha szorul, akkor ne próbáld meg erővel behelyezni a termékbe!
A termékhez mindig új elemeket használj, ne használj régi és új elemeket vegyesen.

Az olcsó, márka nélküli elemek legtöbb esetben nem biztosítják megfelelően (vagy csak nagyon rövid ideig) a készülék áramellátását, így gyengébb lehet a motor működése, vagy egyes funkciók nem fognak működni.Ellenőrizd, hogy az elemek csatlakozói megfelelően tiszták, nedvességtől, síkosítótól mentesek legyenek.

Kérünk, hogy a csomagoláson, illetve weboldalon található információk alapján ellenőrizd le, hogy a készülék pontosan milyen típusú elemmel működik (pl. AA, AAA…), hány darabbal (pl. 1x, 2x…), valamint, hogy a csomag tartalmazza-e a szükséges elemeket (inclueded/not inclueded). A csomagoláson belül, a Vásárlói információn (Kunden Information) található rajzok tartalmazzák az elem behelyezéséhez szükséges utasításokat. Kövesd a készüléknek megfelelő ábrát (1-21).

Győződj meg a helyes behelyezésről, hogy az elemeken található + és – jelek a megfelelő helyen érintkeznek. Az elemtartó külső, vagy belső felén is jelezve vannak a helyes behelyezésre vonatkozó jelölések. Ezután helyezd vissza az elemtartó fedelét alaposan rászorítva, meggyőződve arról, hogy rendesen érintkezik, és indítsd el a rezgést a készüléken vagy a távirányítón található nyomógomb, csavaró-gomb segítségével.

Még az éles behatolás előtt tapasztald ki a termék vezérlését, melyről részletesen tájékozódhatsz weboldalunkon a termék leírásánál.

FONTOS: Ha a készülékben gyárilag benne van az elem, üzembe helyezés előtt el kell távolítani a kis papírt vagy védőfóliát, ami az érintkezést, így a termék működését megakadályozza. Ha a készülékben gyárilag nincs benne az elem, de tartalmaz az elemtartó rész fóliát, vagy papírt, akkor azt ne távolítsd el! Ha eltávolítod, akkor az elemek ott is érintkeznek a készülékkel, ahol nem kellene és rövidzárlat lép fel, mely folyamatos működéshez, a készülék túlmelegedéséhez és meghibásodásához vezet.

Beépített akkumulátorral működő, motoros termékek esetén: Töltés előtt győződj meg arról, hogy az elektromos, töltőcsatlakozási rész maximálisan nedvesség- és síkosítómentes legyen. Kizárólag gyári töltőt, vagy töltőkábelt használj a termék feltöltésénél.

A termékek általában nincsenek feltöltve, vagy csak egy gyári alaptöltéssel rendelkeznek, így első használat előtt töltsd fel maximálisan az akkumulátort, a csomagoláson vagy a dobozban jelzett utasításoknak megfelelően.

A termékekhez a gyártók legtöbb esetben már csak töltőkábelt biztosítanak, melyhez nem tartozik hálózati adapter. A töltőkábelt számítógéphez, laptophoz, vagy egyéb USB-csatlakozóval ellátott készülékedhez tudod csatlakoztatni. A szexeszköz csak abban az esetben töltődik, ha a csatlakoztatott készülék áram alatt van és be van kapcsolva.

Az akkumulátoros készülékek védelemmel vannak ellátva, ami azt jelenti, hogy töltés közben nem működtethetők, ez azonban nem azt jelenti, hogy a termék hibás.

TIPP: Ha olyan telefontöltővel, vagy fényképezőgép-töltővel rendelkezel, ahol az USB-kábel kiszedhető a hálózati adapterből, akkor ezen adapterhez is csatlakoztathatod szexjátékod töltőkábelét, így közvetlenül hálózatról is tudod tölteni.

Vízálló, nem mágneses töltőkábellel rendelkező termékeknél a töltő csatlakozó helye sok esetben csak egy perforált lyuk a készüléken, így azt a töltő tűs végével első töltéskor óvatosan át kell szúrni, lyukasztani.

 • Terméksíkosítás

Szexeszközöknél fontos a megfelelő síkosítás, mert egyes anyagok tapadhatnak a bőrhöz, illetve a különböző erezett, gömbös, redős stimuláló felszínek, erősebben súrlódnak be- és kimozgatáskor, ezért ha a termék nincs megfelelően nedvesítve, síkosítva, akkor hámsérüléseket okozhat.

Anális örömszerzés esetén semmiképp se használjunk síkosítás nélkül szexeszközt, mert az ánusz nem rendelkezik természetes síkossággal.

A termékekhez kizárólag vízbázisú, vízben oldódó síkosító használata javasolt! Egyéb más, pl. szilikonos készítmények oldhatják, károsíthatják a szilikonból készülő (szilikon, TPE, TRP) szexeszközök anyagát.

A vízbázisú síkosítók könnyen ragacsossá válhatnak, ahogy veszítenek nedvességtartalmukból. Vízzel, vagy nyállal újra síkossá tehető a ragacsossá vált felület!

TILOS: Az erotikus eszközök síkosításához szigorúan TILOS babaolajat, masszázsolajokat, testápolókat, étolajat, egyéb, nem erre a célra kifejlesztett készítményeket használni. Ezek károsítják a termék anyagát, mindezen felül megtapadnak a nyálkahártyán, nagyon nehezen tisztulnak ki, és tökéletes melegágyat biztosítanak a baktériumoknak, ezáltal az intim fertőzéseknek.

Síkosítóválasztás

A megfelelő síkosító kiválasztásánál elsődlegesen vegyük figyelembe érzékenységeinket, allergiáinkat. Az érzékenyek mindenképp parabén- és illatmentes termékeket használjanak.

Weboldalunkon síkosítóink pontos összetétele fel van tüntetve, érdemes alaposan tájékozódni.

A használat előtt mindenképp fontos allergiapróbát tartani! A csukló belső oldalára kis síkosítót vigyünk fel, masszírozzuk be alaposan a bőrbe.

TIPP: Az orális szex megédesítéséhez és a kellemetlen szagok leplezéséhez illatos, ízes, élelmiszer minőségű síkosítók állnak rendelkezésre széles választékban. Anális együttlétekhez, vagy vizes huncutságokhoz a vízben nem oldódó, természetes nedvesedés érzését keltő szilikonos síkosítók javasoltak.

 • Egyéb fontos tudnivalók

 1. Gyerekek elől elzárva tartandó, mert lenyelhetik az apró alkatrészeket.
 2. A termékeket ne használd irritált, vagy fertőzött bőrfelületen.
 3. Az esetleges betegségek, fertőzések elkerülése érdekében ne add kölcsön második/harmadik félnek.
 4. Esetleges túlmelegedés esetén a készüléket azonnal kapcsold ki és hagyd kihűlni, mielőtt újra használatba vennéd.
 5. Ne próbáld a nem újratölthető elemeket tölteni.
 6. A terméket ne tedd ki hőhatásnak, ne dobd tűzbe!
 7. A vibrációs termék óvatos kezelése és használata biztosítja, hogy ne érjen sérülés és baleset.
 8. Ne melegítsd és hűtsd le a terméket sokszor, kivéve ahol ez kifejezetten ajánlott.
 9. A terméket ne hajlítgasd, ne szoríts rá kézzel túl erősen, mert a vezeték és a termék nem ilyen erőhatásra van tervezve, eltörhet, és a belső vezetékek sérülhetnek.
 10. A termék kizárólag előjátékhoz, intim masszázshoz, önkielégítéshez használható, ne használja más célra.
 11. A szállító nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használat következtében felmerült esetleges hibákért, károkért, betegségekért.
 12. A terméket minden esetben gyermekek elől elzárva, napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tárold.

Vágyaim.hu sexshop