Barion Pixel

Vágyaim.hu

 

 

Oldalunk kizárólag 18 éven felülieknek szóló, erotikus jellegű tartalmakkal foglalkozik és az alapvető működéshez, valamint a személyre szabott élményhez szükséges cookie-kat használ.

Kérünk, nyilatkozz, hogy máris folytathasd a böngészést!

Részletes információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

A női orgazmus típusai és hogy juss el oda

A női orgazmus komplex és sokrétű jelenség, amely számos tényezőtől függ, és eltérően működik a férfi orgazmushoz képest. Míg a férfiak esetében az orgazmus elérése gyakran egyszerűbb és egyértelműbb folyamat, a nők esetében a megfelelő stimuláció, lelkiállapot és kapcsolat minősége mind jelentős szerepet játszanak.


A női orgazmus többféle módon érhető el, és ezek a különböző típusok mind sajátos élményeket és örömöket nyújtanak. A leggyakoribb típusok közé tartozik a klitorális, a vaginális, a G-pont és a kevert orgazmus, valamint a kevésbé ismert cervikális (méhnyak) és anális orgazmus is. Ahhoz, hogy egy nő elérje az orgazmust, fontos megérteni a különböző típusokat, és tudni, hogy milyen módszerekkel lehet ezeket elősegíteni.

  A női orgazmus megértése
  Az orgazmus típusai
  Az orgazmus megtanulása
  Orgazmus az egészségért
  Fun fact a női élvezésről

A női orgazmus megértése

A női test vizsgálata megdöbbentően sokáig az orvostudomány mostohagyermeke volt, így a téma tudományos megközelítése is a 20. század második feléig váratott magára. Tudtad például, hogy a csikló teljeskörű anatómiai feltérképezése csupán 2005-ben történt meg? Nem csoda hát, hogy sokan még ma is keveset tudnak a női orgazmusról, viszont annál több kérdés és tévhit kering a témával kapcsolatban.

Pedig az orgazmus nemhogy a nőknél is létező dolog, de nagyon sokszínű is! Ugyanakkor szex közben elélvezni egy nőnek gyakran sokkal nehezebb, de legalábbis összetettebb feladat, mint egy férfinak. Talán pont ezért (is) olyan fontos, hogy kellőképpen foglalkozzunk a testünk megismerésével, amiben a maszturbáció kiváló társunk tud lenni. Az önkielégítés során ugyanis egy nő könnyedén felfedezheti, hogy mely erogénzónák izgatásával tud a számára legideálisabb orgazmushoz jutni.

A női orgazmusnak komplexebb feltételei vannak mint egy férfiénak. - Vágyaim.hu szexshop

Az orgazmus típusai

De mi is az orgazmus? Klinikai értelemben a szexuális stimulálás hatására felgyülemlő fizikai feszültség hirtelen felszabadulása, melyeket legtöbbször bizonyos fizikai reakciók (pl.: izomösszehúzódások, gyors szívverés) kísérnek. De míg a férfiak esetében az ejakuláció afféle bizonyíték a beteljesülésre, addig a női orgazmusnak nincs ilyen nyilvánvaló fizikai jele - emiatt is volt olyan elhanyagolt dolog sokáig. Pedig nagyon is létezik női kielégülés, ráadásul rengeteg módon.

Női orgazmus behatolás nélkül:

  • Klitorális orgazmus, avagy csikló orgazmus: a leggyakoribb és népszerűbb mód. Hogy miért? Mert kb. 8000 idegvégződés található ebben az apró, érzékeny szervben, ami az egyetlen olyan testrész, melynek kizárólag az orgazmus és a szexuális élvezet a célja.
  • Erogén zónák: nem csupán a nemi szervek direkt izgatása lehet a kielégülés kulcsa! Bár személyenként eltér, hogy ki hogyan reagál az erogén zóna izgatására, érdemes külön figyelmet fordítani ezekre a részekre is. Csak hogy tudd, a mellbimbó-orgazmus is egy létező dolog.

Női orgazmus behatolással:

  • Hüvelyi orgazmus: mivel a szex egy férfival a legtöbbször a behatolás körül forog, ezzel kapcsolatban kering a legtöbb tévhit. Például, hogy ha a partner elég nagy / jó, egy nőnek elég kell legyen a behatolás. Pedig a nők döntő többségének szüksége van más típusú izgatásra is a kielégülés érdekében – hiszen van különbség az épphogy nedves és a nagyon nedves punci között is. A vaginális orgazmus egyes nők számára mélyebb, teljesebb és hosszan tartóbb élvezetet nyújthat, mint a klitorális orgazmus.
  • G-pont orgazmus: a hüvely elülső falán, mindössze pár centiméter mélyen található pont izgatása intenzív örömöket eredményezhet, ugyanakkor nem garancia a sikerre, a pénisz legtöbbször nem is igazán érinti ezt a területet kellően.
  • A-pont orgazmus: a méhnyak és a húgyhólyag közötti pontról viszonylag kevés szó esik, pedig megéri játszani vele! Mélyebb behatolással érhető el, gyakorlást és odafigyelést igényel a megtalálása.
  • Anális orgazmus: mind közül a leginkább tabusított, ugyanakkor roppant népszerű. Az ánusz közvetlen környezete idegvégződésekben gazdag, így nem is a behatolás a lényeg, hanem a bejárat kényeztetése. Ha kipróbálnád, fontos, hogy figyelj a higiéniára, nedvesítésre és az előjátékra!

De a csúcspont milyensége is széles skálán mozog, nem ugyanolyanok a testi reakciók. Van, akinek már-már rutin a többszörös orgazmus, van, akinek egyetlen orgazmus pár másodpercig tart, másnak sokkal hosszabb élmény.

A tudósok szerint 3-féle női orgazmus létezik

Az orgazmus megtanulása

Mivel a nőkkel szemben sokáig afféle elvárás volt a hüvelyi orgazmus, még ma is rengetegen vannak, akik nehezen érnek a csúcsra – hiszen soha nem tanulták meg, hogyan csinálják. Pedig az orgazmus nagyon is tanulható! 

A legkézenfekvőbb módszer az önkielégítés. Ahogyan a testek, úgy a vágyak is egyediek, ki kell hát tapasztalni, mi tetszik. Játssz magaddal, és figyeld meg, mi hogyan hat a különböző erogénzónáidra. Az önfölfedezés közben peidg bátran használj különféle szexjátékokat is! Például egy cirógatóval felfedezed az erogén zónáidat, egy dildó segít megtalálni a hüvelyen belüli érzékeny pontokat, egy vibrátor pedig állandó társad lehet a huncut percekben.

Ha a hüvelyi orgazmuskészségedet szeretnéd növelni, egy gésagolyó segítségével precízen végezheted a Kegel-gyakorlatokat, így erősítve a medencefenék izmait.

Mikor pedig már megtanultad érteni a tested és kényeztetni önmagad, a szex is sokkal jobb lesz. Hiszen egyetlen partner sem gondolatolvasó, ahhoz, hogy a kommunikáció jól működjön, tudnod kell, mit szeretnél kifejezni. Ehhez pedig ne feledjetek megfelelő időt szánni az előjátékra, ami nem csak azt a célt szolgálja, hogy a pasi kemény, a csaj nedves legyen, hanem a szükséges lelkiállapotot, ráhangolódást is megteremtitek így. 

Orgazmus az egészségért

Az orgazmusért nem csak az intenzív élvezet érdekében érdemes megdolgozni. A szex és az elélvezés során termelődő hormonok (oxytocin) a testedre és a közérzetedre is remek hatással lehetnek. Az orgazmus pozitív hatásai között szerepel a stresszcsökkentés, fájdalomcsillapítás, alvás minőségének javulása, immunrendszer erősítő hatása van, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémákat, erősíti a medencefenék izmokat, valamint – természetesen – fokozza az intimitást és erősíti a párkapcsolatot. 

Gyakran érzelmi állapotnak is köszönhető az élvezés. - Vágyaim.hu sexshop

Fun fact a női élvezésről

Az úgynevezett "női ejakuláció" vagy "squirting" sokáig vita tárgya volt, de mára már számos tudományos kutatás bizonyította létezését. Ez a jelenség akkor következik be, amikor a női húgycsőből egy viszonylag nagy mennyiségű folyadék ürül ki orgazmus közben vagy közvetlenül előtte. A folyadék forrása és összetétele is sokáig rejtély volt, de a kutatások kimutatták, hogy a Skene-mirigyek (a női prosztata) által termelt váladékról van szó, amely különbözik a húgyhólyagból származó vizelettől.
Tény, hogy nőként több befektetett energiát igényel a dolog. Szerencsére a Vágyaim.hu szexshop rengeteg olyan szexi kütyüt és vágyfokozót kínál, amik segíthetnek!

Vágyaim.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Női Szexedukáció

Kapcsolódó termékek

Neked ajánljuk

Keresés