Barion Pixel

Több mint fantázia – Mi az a BDSM?

Bár a szexuális érdeklődési köröknek számos verziója van, kevés olyat találunk, amivel kapcsolatban annyi tévhit él a köztudatban, mint a BDSM esetében. Épp ezért idejét láttuk, hogy kicsit körüljárjuk a témát, és bemutassuk, miről is van szó igazából.

Ha már jártas vagy a BDSM-ben és ismered minden fortélyát, újdonsággal nem fogsz most szembesülni, ugyanakkor érdemes elolvasni, hiszen lehet, hogy új ötleteket tudsz meríteni.

A BDSM lényege, hogy a két- vagy többszereplős szexuális aktusban nem egyenlőek a résztvevők: az aktív fél a domináns, aki az utasításokat adja, ez a dom vagy domina néven ismert, a másik fél pedig a behódolt és engedelmeskedő passzív sub vagy szolga.

Mit jelent a BDSM?

A BDSM egyfajta gyűjtőnév, ahol a betűk különböző szexuális tevékenységeket jelölnek, melyek a következők: Bondage and discipline kötözést és fegyelmezést, a Domination and submission dominanciát, alávetettséget jelent, a Sadism and masochism pedig a szadizmust és mazochizmust foglalja magába.

Ha BDSM-ről beszélünk, itt a nemi aktus csak kis szerepet játszik, így az effajta szexuális együttléthez elengedhetetlenek a kiegészítők, amelyekből az egészen visszafogottól kezdve a legdurvábbakig minden beszerezhető.

A szexuális szerepjáték gyakran kerül előítéletek kereszttüzébe a szadomazo kapcsán. A kapcsolat nem csak a másik fél eltiprásáról szól vagy hogy az alárendelt félnek fájdalmat okozzanak. Az „igazi” BDSM játékokat már profin űzők és híveik együttléteiket gyakran szeánszként emlegetik, ahol a szerepjátékot egy magasabb fokon űzik, mivel az szerves részét képzi magának az aktusnak. A szexuális fetisizmus eszközei elengedhetetlenek, így megjelenik a játék során a tipikus bőr vagy latex anyagú ruha, csizma, kesztyű, szemmaszk, mint alapkellék. A kötelek, korbácsok és paskolók pedig ezután következnek.

A szemmaszkok, bár önmagukban nem BDSM-kiegészítők, mégis előszeretettel alkalmazzák őket a szex során. Ha a partnerünk belemegy abba, hogy egy aktus erejéig megfosszák a látásától, az egyrészt az aktív félre való ráutaltság miatt már az engedelmesség jele, másrészt pedig nagyon erotikus, hiszen kénytelen a vizualitás helyett csakis az érzékeire hagyatkozni. A domináns fél azt csinál a szemmaszkot viselővel, amit szeretne anélkül, hogy látná őt. Ebben van valami sejtelmesség, izgalom és kihívás, sokakat begerjeszt és beindulnak tőle még bármilyen fizikai kontaktus előtt.


Tudtad?


A BDSM nem egyenlő a fájdalom okozásával vagy elszenvedésével! Igen, vannak olyan BDSM játékok, melyben szerepel a fájdalom, de ez koránt sem kötelező elem!
És amennyiben mégis jelen van, akkor az mindkét fél szexuális örömét szolgálja, nem csak azét, aki a fájdalmat okozza.
A BDSM szerepjáték nem feltétlenül jelent egy szigorú és durva mester és szolga kapcsolatot.

 

A szemmaszkok mellett fontos szerepet játszanak a különböző szájpeckek és a fém láncos csipeszek is, amelyek kifejezetten a kéjes fájdalom kedvelőinek kedveznek. Ezek a termékek a szadomazohoz is alkalmasak. Ez már egy vadabb erotika részét képezi.
Gyakran találkozni a termékekkel külön-külön és egy szettben is megtalálva, az érzéki fájdalom és a kiszolgáltatottság kedvelőinek. A szorítás erőssége és mérete mindig személyre szabható és mindig függ az egyén fájdalomküszöbétől is.

A BDSM termékek közül számos variációt lehetne kiemelni, de nélkülözhetetlen alkotóelemei a kötözéshez és bilincseléshez szükséges termékek és korbácsok.

Tartalomhoz tartozó címkék: Szexedukáció

Kapcsolódó termékek

Neked ajánljuk

Keresés