Barion Pixel

5 tipp a jobb szexért

Hallottál már az Észak-Amerikai szexforgatókönyvről? Így nevezi egy kanadai szexuálterapeuta azt a jelenséget, ami miatt a legtöbben hozzáfordulnak, mikor úgy érzik, valami nem stimmel a szexuális életükkel.

Ez a „forgatókönyv” pedig nem mást takar, mint az orgazmust eredményező, heteroszexuális, behatolásos együttlétre való fókuszálást. Más szavakkal: egy heteroszexuális pár mindkét tagjának legyen orgazmusa a behatolás során. Valószínűleg most sok nő – és remélhetőleg sok férfi – állapítja meg, hogy a helyzet ennél jóval összetettebb, és a szexnek ennél többről kell(ene) szólnia.

Hiába tudjuk régóta, hogy csak kevés nő képes pusztán vaginális orgazmusra, még ma is gyakran háttérbe szorul a csikló izgatása, ha pedig helyet kap, akkor is leginkább az előjáték során. Épp ezért valós probléma, hogy az együttlétek nem mindenki számára hozzák el a kívánt eredményt. De mit lehet tenni, hogy változzon a helyzet? Ez az 5 tipp biztosan segíteni fog, hogy alapjaiban változzon meg a szexuális életed!

1) Ne szégyelld az erotikus énedet és tapasztalatodat

De ami még fontosabb, ne is ítéld el! Helyette inkább fogadd el önmagad! Ebbe nem csupán a külsőd tartozik bele (bár az is nagyon fontos része), hanem a belsődé és a múltadé is. Nincs általánosan elfogadott szexuális norma, amitől eltérve automatikusan beteggé vagy „perverzzé” válik valaki (természetesen a beleegyezéses, büntetőjogilag is elfogadott határokon belül maradó szexuális interakciók terepén belül maradva). 

Sőt! Nagy valószínűséggel mindenkinek megvannak a maga kis furcsa vágyai, fantáziái, csak épp nem szokás ezekről beszélni. Pedig biztos lehetsz benne, hogy a szomszéd néni vagy épp a visszafogott úriember sem úgy viselkedik az ágyban, ahogy azt gondolnád… vagy legalábbis nem úgy szeretne viselkedni.

Az első – és legfontosabb, valamint legnehezebb – feladat tehát, hogy ismerd meg önmagad, és fogadd el. Ja, és persze beszéld is meg a partnereddel, mert ő fogja neked a legnagyobb támogatást adni, amikor meg akarod valósítani a szexuális álmaidat!

2) Ismerd meg a tested

Tegyük fel, hogy a bensődet már rendbe raktad. Akkor most ideje odafigyelni a testedre is! Tudod, hol vannak a saját erogén zónáid? Megkerested már valaha a G-pontodat, vagy próbáltad, mit érhetsz át egy prosztatamasszázs során? Bár a végső cél, hogy a pároddal való szexuális életed (még) jobb legyen, ez nem történhet meg, ha saját magaddal nem vagy tisztában. Erre pedig az önkielégítés a legjobb módszer.

Játssz magaddal, de ne csak maszturbálj! Simogasd magad, próbálj ki különböző érintéstechnikákat és területeket, közben pedig figyelj, hogy mi az, amire a tested reagál. Ha megszerezted a kellő mennyiségű tapasztalatot, utána már könnyebb lesz elmondani, mit szeretnél a párodtól is kapni.

 

3) Légy türelmes – az izgalom nem jön mindig azonnal

Előfordulhat, hogy bár fejben megvan a vágy, a test mégsem reagál, vagy nem azon nyomban. Ilyenkor legyél türelmes önmagaddal és a pároddal szemben is. Vagy még jobb, ha egy ilyen szituációt egy izgató előjátékra való lehetőségként fogsz fel! 

Remélhetőleg az első két pont elvégzése után már ismered magadat, a kommunikációnak köszönhetően pedig a partneredet is, így olyan játékokban lehet részetek, amik messze felülmúlják a korábbiakat. 

De van itt még valami. Ha mind a ketten azonnal egymásnak esnétek, akkor is fordítsatok figyelmet és időt az előkészítésre, mert így válik igazán minőségivé és emlékezetessé a szex.

 

4) Építsétek ki, majd tartsátok fenn a kapcsolatot

Akár friss a románc, akár hosszú évek óta vagytok együtt, a szexuális egymásra hangolódásért dolgozni kell. Azt már az előző pontok során megtanultuk, hogy bizonyos mértékig mindenkinek eltérőek a vágyai, természetesen a tiéd és a párodé között is lesznek különbségek. Ahhoz, hogy ezek ne okozzanak fennakadásokat, és mind a kettőtök számára kielégítő legyen a szexuális életetek, fontos, hogy bizalmi kapcsolatot építsetek ki, majd folyamatosan ápoljátok azt! 

Ugyanakkor néha már az sem tűnik könnyű feladatnak, hogy megfelelően egymásra hangolódjatok. Erre van egy nagyon egyszerű módszer, és bár az elején lehet, hogy kissé mulatságosnak tűnik, ha komolyan veszitek, akkor a hatása megkérdőjelezhetetlen! 

Üljetek csendben egymással szemben, minél közelebb húzódva egymáshoz. Nézzetek mélyen egymás szemébe, és pár percig csak arra koncentráljatok, hogy együtt lélegezzetek, minél jobban egymásba fonódjatok. Ezek után a szex is sokkal mélyebb hatással lesz rátok!

5) Merj kockáztatni!

Sokszor azért nem merjük felvállalni magunkat és szexuális vágyainkat, mert attól tartunk, partnerünk esetleg furcsállja azokat, esetleg egyenesen elítél majd minket. Itt kell visszatérnünk az első ponthoz: ne szégyelld önmagad, és merj beszélni pároddal! Olyanokat is vállalj fel, amiket kockázatosnak gondolsz, a legrosszabb, ami történhet, hogy végül nem próbáljátok ki a szexualitásnak azt a területét!

Jobb (és gyakoribb) esetben viszont csak egy izgalmas szexuális élménnyel gazdagodtok, ami ha mindkettőtöknek tetszik, felkerül az állandó szexpalettátokra! Szóval hajrá, ne fogd vissza magad! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szexedukáció

Kapcsolódó termékek

Neked ajánljuk

Keresés